Draadafsluitingen

Draadafsluitingen zijn één van de meest gekozen opties voor het omheinen van de tuin. Het is licht in gewicht, makkelijk te integreren in de omgeving, verkrijgbaar in tal van variaties en bovendien ook relatief goedkoop. In dit artikel overlopen we alle mogelijkheden, fabrikanten, prijzen en variaties.

Standaard draadafsluiting Deze constructie is de goedkoopste en snelste methode om de tuin af te sluiten. De palen worden gebetonneerd in de grond en vervolgens word de draadafsluiting er strak op aangespannen. Bij Betafence is dit product terug te vinden onder de naam Plasitor®

Draadafsluiting met bovenbuis Door een bovenbuis te bevestigen aan een standaard draadafsluiting krijg je een veel sterker geheel. Ideaal wanneer je de omheining wil laten begroeien met klimplanten of bekleden met rietmatten. Ook het doorbuigen van de draad wordt zo voorkomen. Terug te vinden bij Betafence verdelers als Bekafor® Classic.

Draadafsluiting met betonplaat Bij deze omheining wordt een betonnen plaat deels in de grond bevestigd. Dit zorgt voor een betere constructie en voorkomt schade als je het gras maait. Ook wanneer je dieren hebt of last hebt van vossen is deze omheining een prima keus.

Draadpanelen Draadpanelen lijken qua uitzicht bijna net hetzelfde als draadafsluitingen maar zijn niet vervormbaar. Hierdoor krijg je dus een veel stevigere constructie dat tegen een stootje kan. Ook naar inbraakveiligheid toe is deze afsluiting een echte topper.

Guido Philips

Nedermolenstraat 20
9310 Meldert